• The Demon’s Share

    ,

    Wyborny rum powstający z melasy cukrowej w Panamie. Dojrzewa przez minimum 12 lat w beczkach z dębu amerykańskiego. Emanuje nutami suszonych tropikalnych owoców oraz karmelizowanych jabłek i gruszek. W tle odnajdziemy także skórkę pomarańczy, kakao czy liście tytoniu. Na podniebieniu wyrazisty i smukły, zaskakuje nutą lukrecji w towarzystwie cynamonu, wanilii czy rabarbaru, ale także karczochów, kakao i cytrusów z drzewno-kawowym finiszem. Zdobywca wielu nagród w światowych konkursach, co doskonale podkreśla jego niecodzienny charakter i jakość.

    WIĘCEJ
  • Don Papa Baroko

    ,

    Don Papa Baroko charakteryzuje się mocnym bukietem, wypełnionym aromatami cytrusowymi, dębu oraz wanilii. Na podniebieniu przyjemnie kremowe, z bogatymi nutami miodu, waniliowych niuansów oraz kandyzowanych owoców. Finisz długotrwały z pikantnymi akcentami dębu.

    WIĘCEJ
  • Emperor Deep Blue Pape Clément Finish

    ,

    Emperor Deep Blue Pape Clément Finish to mauretański rum, który odzwierciedla wielorakie know-how tej wyspy. Rzeczywiście, składa się zarówno z czystych rumów z soku z trzciny cukrowej, jak i rumów z melasy. Ich proporcje wynoszą odpowiednio 40% i 60%, a przed zmieszaniem dojrzewają od 5 do 12 lat. Następnie rum był umieszczany przez kolejne 7 miesięcy w beczkach Pessac-Léognan Grand Cru Classé z Château Pape Clément.

    Ale doświadczenie na tym się nie kończy, ponieważ raz zabutelkowany, skorzystał z ostatecznego starzenia, pod wodą! Pogrążony w ciemności przez 10 miesięcy u wybrzeży Bretanii, spoczywał w piwnicy położonej 60 metrów pod powierzchnią. W temperaturze od 11 do 13°C, bez tlenu, przy ciśnieniu 6 barów, butelki ewoluowały w osobliwy sposób.

    WIĘCEJ
  • Emperor Deep Blue Palo Cortado

    ,

    Emperor Deep Blue Palo Cortado Finish to wyjątkowy eksperyment mauretańskiej marki. Ta wyspa ma szczęście, że jest w stanie produkować zarówno rum z czystego soku z trzciny cukrowej, jak i rum z melasy. Emperor wykorzystał to, aby zaoferować nam tę mieszankę 40% czystego rumu z soku (w wieku 12 lat) i 60% rumu z melasy (w wieku od 5 do 7 lat). Rumy zostały zmiksowane, a następnie umieszczone w starych beczkach po sherry Palo Cortado na kolejne 8 miesięcy.

    Ale doświadczenie na tym się nie kończy, ponieważ raz zabutelkowany, skorzystał z ostatecznego starzenia, pod wodą! Pogrążony w ciemności przez 10 miesięcy u wybrzeży Bretanii, spoczywał w piwnicy położonej 60 metrów pod powierzchnią. W temperaturze od 11 do 13°C, bez tlenu, przy ciśnieniu 6 barów, butelki ewoluowały w osobliwy sposób.

    WIĘCEJ
  • Dom Pérignon Vintage 2010 Lady Gaga Edition

    ,
    Współpraca Dom Pérignon i Lady Gagi oznacza spotkanie dwóch twórczych sił. Projekt tej limitowanej edycji jest sam w sobie wizualną odą do kreatywności, odznacza się mieniącą etykietą i eleganckim zdobionym pudełkiem.
    W Dom Pérignon Vintage 2010 początkowo zaskakuje promieniująca, wyrazista słodycz tropikalnych owoców – zielonego mango, melona, ananasa, która ustępuje miejsca bardziej umiarkowanym nutom: skórkom pomarańczy, mandarynkom. Kiedy wino zaczyna oddychać prezentuje niezwykłą świeżość i aromaty kwiatów: peonii, jaśminu oraz bzu. Gdy wino się rozwinie czuć musowanie z przyprawami i nutą pieprzu z lekko słonym finiszem.

    WIĘCEJ
  • Perrier-Jouët Belle Epoque 2013

    ,
    Mistrzyni piwnicy Perrier-Jouët, Severine Frerson mówi, że znakiem rozpoznawczym Belle Epoque 2013 jest kwiat lipy. Wykonany z mieszanki 50% grand cru Chardonnay, 45% grand cru Pinot Noir i 5% Meunier, rocznik 2013 ucieleśnia delikatny kwiatowy styl, który zdefiniował ten dom.
    Rok 2013 był chłodny, późne kwitnienie w lipcu przesunęło początek zbiorów do 30 września. To był szczególnie dobry rok dla Chardonnay.
    „Perrier Jouët tak naprawdę nie szuka mineralności ani mocnej kwasowości, bardziej chodzi o miękką, delikatną, kwiatową i owocową elegancję” – powiedział ambasador marki Jonny Simms, wprowadzając wino do brytyjskiego handlu.
    Dodał, że 5% Meunier w mieszance miał do odegrania kluczową rolę. „To niezwykłe, aby znaleźć Meunier w prestiżowym cuvée, ale jest to z konkretnego powodu – przynosi owocowość i działa jako pomost między Pinot i Chardonnay” – powiedział.
    Frerson – pierwsza mistrzyni piwnicy Perrier-Jouët – opisuje szampana jako „jasnozłoty kolor, z subtelnymi błyskami zielonego jabłka” i nutami „dojrzałej gruszki, skórki grejpfruta, imbiru, mandarynki i odrobiną zielonego pieprzu”.
    „Kwiat lipy wyraża charakter, osobowość i fakturę rocznika 2013” powiedziała dodając, że ma „delikatne zasolenie”.

    WIĘCEJ
  • Dom Pérignon Rosé Vintage 2006 Lady Gaga Limited Edition

    Dom Pérignon i Lady Gaga wspólnie przekraczają granice we współpracy odkrywającej moc kreatywności. Limitowana edycja Dom Pérignon Rosé odznacza się refleksyjną etykietą i eleganckim zdobionym pudełkiem. Inspirująca współpraca Dom Perignon i Lady Gagi zapoczątkowana jest wspólną wiarą w absolutną wolność twórczą. Lady Gaga – inspirująca innych do marzeń, eksperymentów i wyrażania siebie, oraz Dom Pérignon – nieustannie odkrywając granice kreacji z każdym rocznikiem, odsłaniając harmonię ze stale zmieniającej się natury, klimatu i unikalnych ograniczeń, które przynosi każdy rok w Szampanii. Dom Perignon Rose Vintage 2006 początkowo hipnotyzuje swoim dojrzałym i złożonym bukietem z nutami ciemnych przypraw i kakao, a następnie zachwyca owocowymi aromatami prażonej figi, moreli oraz kandyzowanej pomarańczy. Jedwabiste odczucie w ustach wtapia się w gładką i ziarnistą strukturę z nutą smaków roślinnych.

    WIĘCEJ
  • Padre Azul Añejo

    Osiemnaście miesięcy w amerykańskim dębie. Aromat jednocześnie słodki i skórzasty oraz korzenny, paczuli, kadzidło i wyraźne nuty leśne – kora, mech, kakao, kajmak. Smak ziemisty, skórzasty, słodki tytoń, słodka herbata, przyprawy korzenne, orzechy brazylijskie. Jest też wyraźna oleistość na języku. W finiszu nuty znane już z Reposado – gorzka czekolada z chilli, marynowany imbir, jeszcze ziarna kakao, orzeszki cedrowe.

    WIĘCEJ
  • Padre Azul Reposado

    Osiem miesięcy w amerykańskim dębie. Aromat słodki, czekolady, pralinek, ale i cynamonu, miodu, kandyzowanego ananasa. Bardzo delikatna ziemistość, do tego przyjemna nuta warzywna – rzodkiew. I jeszcze runo leśne oraz nuta septyczna, apteczna, ale delikatna. Smak nadal słodki i jednocześnie korzenny, jakieś egzotyczne przyprawy w rodzaju sasafrasa, trochę słodkiej kukurydzy, sosnowe szyszki w słodkim syropie.

    WIĘCEJ
  • Padre Azul Blanco

    Bardzo delikatne aromaty – ziemistość, kora, liście, pataty, brzoskwinie, miód. Smak także bardzo delikatny, owocowy, tym razem mamy lichi, agrest, białe porzeczki. Do tego biała czekolada z pieprzem, suszone figi. Finisz bardziej cierpki – liście, żywiczność, miód leśny.

    WIĘCEJ
  • Hennessy Paradis Imperial

    Inspirowany unikatowym koniakiem zamówionym w 1811 roku przez Marię Fiodorownę dla jej syna, cara Aleksandra I. Wyjątkowy koniak, będący finezyjną kompozycją eaux-de-vie dojrzewających co najmniej 30 lat. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza aromatom jaśminu i pomarańczy, akcentom lekko dymnym oraz pełnym nutom kwiatowym.

     

    WIĘCEJ
  • Famous Grouse Citrus 1L 40%

    Eksperymentalna seria whisky infusion łączącej smak destylatu z wybranym składnikiem tworząc indywidualne połączenie. Cytrusy są naturalnym składnikiem palety smakowej w większości whisky. To połączenie jest bardzo typowe i wyjątkowo udane.

    159,00 zł

    WIĘCEJ
  • Dictador XO Perpetual Solera System

    ,

    Dictador XO Perpetual produkowany jest z syropu z trzciny cukrowej w starych, miedzianych alembikach. Dojrzewa w starannie wyselekcjonowanych beczkach dębowych przy zastosowaniu sekretnej metody starzenia. Skomponowany jest wyjątkowych destylatów z poszczególnych roczników. Ma szlachetny, mahoniowy kolor, z ciemnozłotymi refleksami. Bukiet pełen jest aromatów palonego miodu, kawy z Kolumbii, royal toffi i ciemnej czekolady. W smaku wyczuwalna słodycz kolumbijskiej kawy i ciemna czekolady. Niezwykłe długa, dębowa końcówka.

    405,00 zł

    WIĘCEJ
  • Dictador 20 Years Solera System

    ,

    Rum Dictador to połączenie tradycji kolumbijskich gorzelni, europejskiego stylu i japońskich technologii butelkowania.

    Kolor intensywny, ciemnobursztynowy, z odcieniami czerwieni i brązu. Wyczuwalne aromaty karmelu, wanilii, suchych nasion, kawy i dębu. W ustach wzbogacone o kakao i podgrzany miód. O złożonym smaku i wyjątkowej strukturze.

    Wytwarzany jest z najbardziej klasycznego surowca – melasy z trzciny cukrowej. Po destylacji Dictador 20 leżakuje w dębowych beczkach (metoda solera) przez minimum 20 lat, a następnie jest butelkowany z zachowaniem ścisłych procedur kontroli jakości.

    254,00 zł

    WIĘCEJ
  • Dictador 12 Years Solera System

    ,

    Rum Dictador to połączenie tradycji kolumbijskich gorzelni, europejskiego stylu i japońskich technologii butelkowania.
    Intensywny bursztynowy kolor z czerwonawym odcieniem. Pełny aromat z nutami karmelu, miodu, nasion i świeżo palonej kawy, delikatnie zaznaczona beczka. W smaku okrągły i miękki, z lekko wyczuwalną nutą kakao.

    Wytwarzany z najbardziej klasycznego surowca – melasy z trzciny cukrowej. Po destylacji Dictador 12 leżakuje w dębowych beczkach (metoda solera) przez minimum 12 lat, a następnie jest butelkowany z zachowaniem ścisłych procedur kontroli jakości.

    172,00 zł

    WIĘCEJ
  • Jack Daniel’s Honey

    ,

    Jack Daniel’s Tennessee Honey to połączenie legendarnej Jack Daniel’s Tennessee Whiskey oraz likieru miodowego. Po ogromnym sukcesie jaki produkt odniósł w Stanach Zjednoczonych, Polska wprowadziła miodowego Jack’a do sprzedaży jako jeden z pierwszych krajów po USA. Produkt zachowuje klasyczny kształt kwadratowej butelki Old No. 7 i nawiązuje do stylistyki etykiety JD. Jack Daniel’s Honey przeznaczony jest głównie do picia w mocno zmrożonych shotach lub do delektowania się nim na lodzie, ale sprawdza sie również jako składnik drinków i koktajli. Jest idealny na rozpoczęcie wieczoru lub pełne energii spotkania z przyjaciółmi. Aromat Jack Daniel’s Tennessee Honey cechuje bogata nuta naturalnego miodu, a smak to połączenie klasycznego Jacka z wyraźnym dodatkiem miodu oraz delikatnymi akcentami czekolady oraz pralin. Można wyczuć wyjątkowo gładki, charakterystyczny dla Jack Daniel’s Tennessee Whiskey finish, z dębowo-korzennym posmakiem i wyraźną miodową słodyczą.

    89,00 zł

    WIĘCEJ