• Chopin Rye

    ,

    Precyzyjnie dobierane żyto z Podlasia oraz kryształowo czysta woda nadają zbożowej wódce Chopin niespotykanie szlachetny charakter. Jej dystyngowane wzornictwo oraz wykwintny smak i aromat cieszą się uznaniem nabywców od 1993 roku. Podążając za stale zmieniającymi się trendami, Chopin zmienił wizerunek, lecz esencja marki pozostaje nietknięta.

    750,00 zł

    WIĘCEJ
  • Ciroc

    ,

    Francuska wódka klasy Ultra Premium. Ciroc Vodka produkowana z winogrona gatunków mauzac blanc oraz ugni blanc, rosnących w regionie Gaillac i Cognac, miejscu, gdzie do dziś korzysta się z metod hodowli braci benedyktynów, a zbiór winogron dokonywany jest wyłącznie ręcznie. Ciroc przechodzi pięciokrotną destylację, co zapewnia czysty smak i brak nadmiernej goryczy. Bez względu na tradycyjne metody produkcji nie zmienione od X wieku, wódka ma dość nowoczesną reklamę – od 2007 roku reklamuje ją raper Sean „Diddy” Combes. Ciroc Vodka okrzyknięta najlepszą wódką na świecie. Niezwykle miękka i delikatna.

    145,00 zł 109,00 zł

    WIĘCEJ
  • Ciroc Coconut

    ,

    Wyjątkowa wódka produkowana z francuskich winogron ze szczepów mauzac blanc i ugni blanc, dodatkowo wzbogacona kokosowym aromatem. Trunek poddawany jest pięciokrotnej destylacji co zapewnia wyjątkową gładkość oraz czystość. Ciroc Coconut urzeka wyjątkowym smakiem o delikatnie słodkim charakterze. Wódka Ciroc Coconut to doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju drinków oraz koktajli.

    145,00 zł

    WIĘCEJ
  • Cointreau

    ,

    Krystalicznie czysty, wysoko procentowy (40%) likier skomponowany w 1849 roku przez braci A. i E.J. Cointreau. Szczególnie ważnym składnikiem są gorzkie i słodkie skórki pomarańczy, uprawiane na plantacjach w Hiszpanii, Brazylii i na Haitii. Poddawane są one długiemu, skomplikowanemu procesowi technologicznemu, który stanowi tajemnicę firmy. W wyniku owego procesu powstaje likier, którego unikatową cechą jest reakcja na chłód – w temperaturze pokojowej jest krystalicznie przezroczysty, po oziębieniu zaś lub dodaniu lodu pojawiają się w nim pięknie opalizujące chmurki. Cointreau może wchodzić między innymi w skład popularnego drinka płonącego B-52, a także sławnej margarity oraz Cosmopolitana. Cointreau używany jest, także jako aromat do wypieków i dodatek do słodkich dań.

    84,00 zł

    WIĘCEJ
  • Crystal Head Vodka

    ,

    Crystal Head Vodka to ekskluzywna wódka wyprodukowana przez Diamond Estates Wines & Spirits Ltd. Ambasadorem i fanem tej wódki jest aktor Dan Aykroyd. Wyjątkowe w tym alkoholu jest nie tylko opakowanie, ale i sam proces powstania. Czterokrotna destylacja kończy się potrójną filtracją dokonywaną przez unikalne diamenty z Herkimer. Kamienie te to kryształy górskie mające kształt diamentów i występujące jedynie w okolicach Nowego Jorku. Dzięki ich użyciu wódka ma wyjątkowo delikatny smak. Butelka w kształcie czaszki zaprojektowana została przez amerykańskiego artystę John’a Alexander’a a wykonana w mediolańskich zakładach Bruni Glass. Jej kształt ma nawiązywać do archeologicznej zagadki o kryształowych czaszkach. Czaszki, których na świecie jest 13, podobno powstały ponad 5 tys lat temu. Naukowcy niestety nie potrafią jednoznacznie tego określić, gdyż wykonanie ich jest tak perfekcyjne, że wręcz niezgodne z prawami fizyki. Nie ma na nich śladów użycia narzędzi, bez których tak idealne obrobienie kryształu nie jest możliwe. Stąd też powstały przypuszczenia o ich pozaziemskim pochodzeniu. Wierzy się również w ich nadnaturalną moc i emitowaną przez nie energię.

    215,00 zł

    WIĘCEJ
  • Dictador 12 Years Solera System

    ,

    Rum Dictador to połączenie tradycji kolumbijskich gorzelni, europejskiego stylu i japońskich technologii butelkowania.
    Intensywny bursztynowy kolor z czerwonawym odcieniem. Pełny aromat z nutami karmelu, miodu, nasion i świeżo palonej kawy, delikatnie zaznaczona beczka. W smaku okrągły i miękki, z lekko wyczuwalną nutą kakao.

    Wytwarzany z najbardziej klasycznego surowca – melasy z trzciny cukrowej. Po destylacji Dictador 12 leżakuje w dębowych beczkach (metoda solera) przez minimum 12 lat, a następnie jest butelkowany z zachowaniem ścisłych procedur kontroli jakości.

    172,00 zł

    WIĘCEJ
  • Dictador 20 Years Solera System

    ,

    Rum Dictador to połączenie tradycji kolumbijskich gorzelni, europejskiego stylu i japońskich technologii butelkowania.

    Kolor intensywny, ciemnobursztynowy, z odcieniami czerwieni i brązu. Wyczuwalne aromaty karmelu, wanilii, suchych nasion, kawy i dębu. W ustach wzbogacone o kakao i podgrzany miód. O złożonym smaku i wyjątkowej strukturze.

    Wytwarzany jest z najbardziej klasycznego surowca – melasy z trzciny cukrowej. Po destylacji Dictador 20 leżakuje w dębowych beczkach (metoda solera) przez minimum 20 lat, a następnie jest butelkowany z zachowaniem ścisłych procedur kontroli jakości.

    254,00 zł

    WIĘCEJ
  • Dictador XO Perpetual Solera System

    ,

    Dictador XO Perpetual produkowany jest z syropu z trzciny cukrowej w starych, miedzianych alembikach. Dojrzewa w starannie wyselekcjonowanych beczkach dębowych przy zastosowaniu sekretnej metody starzenia. Skomponowany jest wyjątkowych destylatów z poszczególnych roczników. Ma szlachetny, mahoniowy kolor, z ciemnozłotymi refleksami. Bukiet pełen jest aromatów palonego miodu, kawy z Kolumbii, royal toffi i ciemnej czekolady. W smaku wyczuwalna słodycz kolumbijskiej kawy i ciemna czekolady. Niezwykłe długa, dębowa końcówka.

    405,00 zł

    WIĘCEJ
  • Dom Pérignon Rosé Vintage 2006 Lady Gaga Limited Edition

    Dom Pérignon i Lady Gaga wspólnie przekraczają granice we współpracy odkrywającej moc kreatywności. Limitowana edycja Dom Pérignon Rosé odznacza się refleksyjną etykietą i eleganckim zdobionym pudełkiem. Inspirująca współpraca Dom Perignon i Lady Gagi zapoczątkowana jest wspólną wiarą w absolutną wolność twórczą. Lady Gaga – inspirująca innych do marzeń, eksperymentów i wyrażania siebie, oraz Dom Pérignon – nieustannie odkrywając granice kreacji z każdym rocznikiem, odsłaniając harmonię ze stale zmieniającej się natury, klimatu i unikalnych ograniczeń, które przynosi każdy rok w Szampanii. Dom Perignon Rose Vintage 2006 początkowo hipnotyzuje swoim dojrzałym i złożonym bukietem z nutami ciemnych przypraw i kakao, a następnie zachwyca owocowymi aromatami prażonej figi, moreli oraz kandyzowanej pomarańczy. Jedwabiste odczucie w ustach wtapia się w gładką i ziarnistą strukturę z nutą smaków roślinnych.

    WIĘCEJ
  • Dom Pérignon Vintage 2010 Lady Gaga Edition

    ,
    Współpraca Dom Pérignon i Lady Gagi oznacza spotkanie dwóch twórczych sił. Projekt tej limitowanej edycji jest sam w sobie wizualną odą do kreatywności, odznacza się mieniącą etykietą i eleganckim zdobionym pudełkiem.
    W Dom Pérignon Vintage 2010 początkowo zaskakuje promieniująca, wyrazista słodycz tropikalnych owoców – zielonego mango, melona, ananasa, która ustępuje miejsca bardziej umiarkowanym nutom: skórkom pomarańczy, mandarynkom. Kiedy wino zaczyna oddychać prezentuje niezwykłą świeżość i aromaty kwiatów: peonii, jaśminu oraz bzu. Gdy wino się rozwinie czuć musowanie z przyprawami i nutą pieprzu z lekko słonym finiszem.

    WIĘCEJ
  • Emperor Deep Blue Palo Cortado

    ,

    Emperor Deep Blue Palo Cortado Finish to wyjątkowy eksperyment mauretańskiej marki. Ta wyspa ma szczęście, że jest w stanie produkować zarówno rum z czystego soku z trzciny cukrowej, jak i rum z melasy. Emperor wykorzystał to, aby zaoferować nam tę mieszankę 40% czystego rumu z soku (w wieku 12 lat) i 60% rumu z melasy (w wieku od 5 do 7 lat). Rumy zostały zmiksowane, a następnie umieszczone w starych beczkach po sherry Palo Cortado na kolejne 8 miesięcy.

    Ale doświadczenie na tym się nie kończy, ponieważ raz zabutelkowany, skorzystał z ostatecznego starzenia, pod wodą! Pogrążony w ciemności przez 10 miesięcy u wybrzeży Bretanii, spoczywał w piwnicy położonej 60 metrów pod powierzchnią. W temperaturze od 11 do 13°C, bez tlenu, przy ciśnieniu 6 barów, butelki ewoluowały w osobliwy sposób.

    WIĘCEJ
  • Emperor Deep Blue Pape Clément Finish

    ,

    Emperor Deep Blue Pape Clément Finish to mauretański rum, który odzwierciedla wielorakie know-how tej wyspy. Rzeczywiście, składa się zarówno z czystych rumów z soku z trzciny cukrowej, jak i rumów z melasy. Ich proporcje wynoszą odpowiednio 40% i 60%, a przed zmieszaniem dojrzewają od 5 do 12 lat. Następnie rum był umieszczany przez kolejne 7 miesięcy w beczkach Pessac-Léognan Grand Cru Classé z Château Pape Clément.

    Ale doświadczenie na tym się nie kończy, ponieważ raz zabutelkowany, skorzystał z ostatecznego starzenia, pod wodą! Pogrążony w ciemności przez 10 miesięcy u wybrzeży Bretanii, spoczywał w piwnicy położonej 60 metrów pod powierzchnią. W temperaturze od 11 do 13°C, bez tlenu, przy ciśnieniu 6 barów, butelki ewoluowały w osobliwy sposób.

    WIĘCEJ
  • Famous Grouse Citrus 1L 40%

    Eksperymentalna seria whisky infusion łączącej smak destylatu z wybranym składnikiem tworząc indywidualne połączenie. Cytrusy są naturalnym składnikiem palety smakowej w większości whisky. To połączenie jest bardzo typowe i wyjątkowo udane.

    159,00 zł

    WIĘCEJ
  • Finlandia Platinum

    ,

    Przedstawiamy Finlandia® Platinum. Pełną smaku kombinację darów natury oraz fińskiej innowacyjności i sztuki destylacji, sięgającej roku 1888, kiedy to odkryto źródło Rajamäki. Najwyższej jakości składniki pochodzące z Finlandii łączą się, tworząc ekskluzywną, wielokrotnie destylowaną wódkę o unikalnym i wyróżniającym się smaku. Finlandia® Platinum jest tworzona z najczystszych fińskich wód, pochodzących z polodowcowych źródeł i sześciorzędowego jęczmienia najwyższego gatunku. Perfekcyjny smak rodzi się na skutek delikatnego filtrowania wódki przez warstwę świeżych, brzozowych wiórów. Ostateczny efekt – delikatność wódki – Finlandia® Platinum zawdzięcza powolnemu schładzaniu w arktycznych warunkach. Specyficzny proces tworzenia tej produkowanej w małych partiach wódki jest starannie nadzorowany, a następnie zatwierdzany przez specjalnie wyznaczonego kipera (Master Taster). Wynikiem tego jest niezrównana wódka o wyjątkowym, wyróżniającym charakterze i rześkim smaku, którego z każdym łykiem doświadczasz coraz intensywniej. Finlandia® Platinum jest dostępna w niezwykle eleganckiej butelce.

    69,90 zł

    WIĘCEJ
  • Grand Marnier Rouge

    ,

    Likier owocowy produkowany we Francji o zawartości alkoholu 40%. Procedura produkcji została opracowana w 1880 roku przez Aleksandra Marnier-Lapostolle’a. Grand Marnier należy do grupy nazywanej triple sec (potrójnie wytrawny) i jest wytwarzany z wyselekcjonowanych koniaków i esencji gorzkich pomarańczy (Citrus bigaradia) z wybranych plantacji regionu Karaibów. Proces produkcji likieru Grand Marnier zaczyna się od umieszczenia skórek pomarańczy w koniaku, by przesiąknął ich zapachem. Następnie dodaje się mieszankę ziół i całość poddaje się destylacji.

    115,00 zł

    WIĘCEJ
  • Grey Goose

    ,

    Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie,jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

    125,00 zł

    WIĘCEJ