• Jim Beam Red Stag

    ,

    Jim Beam, szukając pomysłów na dotarcie do jak najbardziej różnorodnego grona konsumentów, dla ludzi kreatywnych, niebojących się nowości, wypuścił nową serię alkoholi, nazwaną Red Stag, czyli Czerwony Jeleń. Są to 4-letnie, „białe” bourbony Jim Beam, zmieszane z naturalnymi aromatami. Unikając krzykliwych kolorów i „oranżadowych” smaków, zaoferowano konsumentom 3 ciekawe mieszanki: Honey&Tea, Spiced, oraz Black Cherry. Red Stag Black Cherry, to połączenie charakterystycznego kukurydziano – beczkowego smaku, z aromatem ciemnej wiśni. Posmak dojrzałego owocu nada nowy wymiar ulubionym koktajlom opartym na bourbonie, nie wspominając już o możliwościach czekających na lubiących eksperymentować z shakerem w ręku.

    70,00 zł

    WIĘCEJ
  • Jim Beam Honey

    ,

    Jim Beam Honey to jedyna w swoim rodzaju wersja bourbonu łączącego w sobie smak doskonałej whiskey i słodyczy miodu. „Honey” stworzony został na bazie tradycyjnego 4- letniego Jim Beam leżakującego w wyselekcjonowanych dębowych beczkach. Typowy smak dobrze już znanego bourbonu z nutami wanilii został wzbogacony o naturalne i delikatne elementy świeżego miodu. W konsekwencji powstał wyjątkowy, intensywny ale jednocześnie znakomicie wyważony trunek o długotrwałym i miękkim finiszu.

    59,00 zł

    WIĘCEJ
  • Bailey’s Original

    ,

    Znany na całym świecie irlandzki likier śmietankowy na bazie whiskey, z dodatkiem wanilii i kakao. Mleko potrzebne do produkcji tego likieru może pochodzić wyłącznie od specjalnie wyselekcjonowanych krów będących na ściśle określonej diecie. Trzykrotnie destylowana whiskey Bushmills pochodzi z najstarszej destylarni w Irlandii. W smaku nie do podrobienia!

    54,00 zł

    WIĘCEJ
  • Sheridan`s

    ,

    Sheridan’s – likier składający się w 1/3 z likieru śmietankowego i w 2/3 z likieru kawowego zmieszanego z irlandzką whiskey. Umiejętnie nalany rozwarstwia się w kieliszku – kawa na dole, śmietanka na górze. Konsumenci cenią Sheridan’s przede wszystkim za wspaniały, kawowy smak.

    89,00 zł

    WIĘCEJ
  • Grand Marnier Rouge

    ,

    Likier owocowy produkowany we Francji o zawartości alkoholu 40%. Procedura produkcji została opracowana w 1880 roku przez Aleksandra Marnier-Lapostolle’a. Grand Marnier należy do grupy nazywanej triple sec (potrójnie wytrawny) i jest wytwarzany z wyselekcjonowanych koniaków i esencji gorzkich pomarańczy (Citrus bigaradia) z wybranych plantacji regionu Karaibów. Proces produkcji likieru Grand Marnier zaczyna się od umieszczenia skórek pomarańczy w koniaku, by przesiąknął ich zapachem. Następnie dodaje się mieszankę ziół i całość poddaje się destylacji.

    115,00 zł

    WIĘCEJ
  • Arran Gold

    ,

    Połączenie doskonałej whisky Arran z delikatną, gładką śmietanką. Składniki są perfekcyjnie łączone według tajnej receptury. Arran Gold to doskonały trunek do spożycia na czysto bądź z dodatkiem lodu. Arran Gold ma kolor delikatny kolor. W aromacie wyczuwalne są nuty czekolady, trufli oraz mleka. Na podniebieniu gładki i kremowy smak. Nie za słodki z delikatnym posmakiem słodu. Zakończenie pozostawia kremową gładkość wraz z ciepłem i doskonałym subtelnym, słodkim smakiem.

    89,00 zł

    WIĘCEJ
  • Cointreau

    ,

    Krystalicznie czysty, wysoko procentowy (40%) likier skomponowany w 1849 roku przez braci A. i E.J. Cointreau. Szczególnie ważnym składnikiem są gorzkie i słodkie skórki pomarańczy, uprawiane na plantacjach w Hiszpanii, Brazylii i na Haitii. Poddawane są one długiemu, skomplikowanemu procesowi technologicznemu, który stanowi tajemnicę firmy. W wyniku owego procesu powstaje likier, którego unikatową cechą jest reakcja na chłód – w temperaturze pokojowej jest krystalicznie przezroczysty, po oziębieniu zaś lub dodaniu lodu pojawiają się w nim pięknie opalizujące chmurki. Cointreau może wchodzić między innymi w skład popularnego drinka płonącego B-52, a także sławnej margarity oraz Cosmopolitana. Cointreau używany jest, także jako aromat do wypieków i dodatek do słodkich dań.

    84,00 zł

    WIĘCEJ
  • Aperol

    ,

    Nadchodzi czas niezłego zamieszania. Czas na Aperol – trunek idealnie komponujący się z sokami, napojami i innymi alkoholami, sprawdzający się w każdym połączeniu. Miksuj mocne drinki i oryginalne koktajle. Wmieszaj się w imprezę w prawdziwie włoskim stylu.

    57,99 zł

    WIĘCEJ
  • Ramazzotti

    ,

    Ramazzotti…. W 1815 człowiek o tym samym nazwisku, co Eros lecz innym imieniu, wymyślił genialną recepturę likieru żołądkowego. Ciężko było, bo biedak miał do dyspozycji same naturalne składniki: korzenie, zioła, anyż… Potrzebne było jeszcze coś, co sprawiłoby, że wyjątkowo zdrowe paskudztwo – zwłaszcza po przejedzeniu, co wśród włoskich arystokratów w XIX wieku zdarzało się dość często – można było pić z przyjemnością. No i znalazł. Skórki pomarańczowe, a ściśle mówiąc dwa ich rodzaje: mieszankę skórek pomarańczy: gorzkich i słodkich. Na efekt wynalazku nie trzeba było długo czekać. Zamiast kawy zaczęto podawać w ekskluzywnych włoskich kafeteriach właśnie Ramazzotti… Amaro Ramazzotti można serwować bez dodatków, na lodzie, z dodatkiem Ginger Ale, z tonikiem, z plasterkiem cytryny- w każdym z tych połączeń nie zabraknie prawdziwie włoskiego ducha.

    84,00 zł

    WIĘCEJ
  • Pimm’s No1

    ,

    Pimm’s No 1, to likier na bazie ginu, cytryn i chininy z dodatkiem mieszanki ziół o zawartości alkoholu 25% ABV. Proporcje i dokładny skład znany jest prawdopodobnie tylko 6 osobom na świecie. Likier ma kolor mocno zaparzonej herbaty z dodatkiem czerwieni. Jest dobarwiany karmelem. Posiada delikatny posmak owoców cytrusowych i ziół. Około 1840 roku, James Pimm, właściciel baru z ostrygami w londyńskiej dzielnicy finansjery zaczął sprzedawać mieszankę ginu z tonikiem nazwaną Pimm’s No 1 Cup. Napój ten miał wspomagać trawienie. Podawano go w szklankach o objętości 1 pinty (0,57 litra). Tradycyjnie podaje się go z lemoniadą w czasie przyjęć w ogrodach oraz wydarzeń sportowych. Oprócz tego w pubach podawany jest także drink zwany Pimm’s, który przygotowuje się umieszczając w szklance plasterek cytryny, pomarańczy i zielonego ogórka. Te trzy składniki zalewane są likierem i pozostawiane w celu „przegryzienia się”. Kiedy klient zamawia drinka, szklankę z likierem i owocami wypełnia się lodem i dopełnia lemoniadą.

    89,00 zł

    WIĘCEJ
  • Chartreuse Jaune

    ,

    Jeden z najbardziej niezwykłych i tajemniczych likierów ziołowych na świecie, produkowany od wieków przez mnichów kartuzów, eliksir długowieczności Chartreuse. Zaledwie dwóch mnichów z Chartreuse zna tajemnicę kompozycji 130 ziół i kwiatów, z których tworzony jest ten słynny na całym świecie likier. Żółty Chartreuse odznacza się niezwykłą barwą osiąganą wyłącznie naturalnymi metodami. Należy pić go bardzo schłodzony, nawet na kostkach lodu, jest wyśmienity po obfitym obiedzie. Sprawdza się równie doskonale jako baza wyszukanych drinków i koktajli.

    155,00 zł

    WIĘCEJ
  • Midori

    ,

    Midori, stworzone przez Japońską firmę Suntory, już w 1978 r. zaczęło podbijać rynek amerykański. Niezwykły sukces odniósł w sławetnym klubie nocnym 54, gdzie kręcono film „Gorączka sobotniej nocy” w roli głównej z Johnym Travoltą. W odniesieniu niezwykłego sukcesu pomógł Midori, drink „The Universe” (który zbudowany był na bazie tego niezwykłego trunku), gdyż zdobył on pierwszą nagrodę na US Bartenders Guild Annual Competition w 1978r. Właśnie to wydarzenie sprawiło, że został on doceniony wśród barmanów na całym świecie, głównie ze względu na wysoką jakość produktu oraz wyjątkowym, świeżym aromatem melonów. Sukces w USA był tylko małym krokiem w karierze Midori, ponieważ zaraz po tym zdobył on sławę w Australii a następnie podbił rynek Europejski. Obecnie dostępny jest w ponad 30 krajach świata a marka Midori stała się rozpoznawalna i ceniona wśród wielu barmanów. Każdy drink z udziałem Midori to eksplozja niezwykłego, świeżego melona. Pijąc go na lodzie, bądź mieszając w fantazyjny sposób z innymi trunkami, likier ten zawsze stanowi niezapomniane wrażenia smakowe.

    95,00 zł

    WIĘCEJ
  • Kahlua

    ,

    Pochodząca z Veracruz w Meksyku, Kahlua stała się liderem sprzedaży likierów kawowych na świecie. Opiera się na dwóch regionalnych składnikach, trzcinie cukrowej i kawie Arabica, dzięki czemu jej smak jest bogaty, wyrazisty i tętniący życiem – jak region z którego pochodzi. Jego unikalny smak doskonale komponuje się w drinkach, można go pić z mlekiem, wódką, a także wieloma innymi dodatkami. Jest idealnym składnikiem do znanych drinków – czarnego i białego rosjanina (Black Russian, White Russian).

    83,00 zł

    WIĘCEJ
  • Passoa

    ,

    Passoa to egzotyczny likier, który wyrabia się z naturalnego soku owoców marakui, czyli odmiany owocu pasji rosnącej w tropikalnym klimacie Południowej Ameryki. Nazwa Passoa łączy w sobie pasję-owoc i pasję rozumianą jako namiętność (od angielskiego słowa passion). W barmańskim żargonie określa się ją często jako passion drink – drink namiętności. Passoa została stworzona w roku 1986 i niemal od razu zyskała ogromne uznanie na całym świecie. Podawana jest z lodem bądź jako składnik long drinków i koktajli.

    55,00 zł

    WIĘCEJ
  • Agwa

    ,

    Likier o intensywnym, jasnym, zielonym kolorze. Posiada bardzo złożony aromat, w którym wyczuć można nuty ziół, mięty, liści tytoniu, liści laurowych oraz eukaliptusa. Smak likieru słodki z pieprznym akcentem na języku. Wykończenie pozostawia pieprzny posmak. Likier Agwa de Bolivia powstaje na bazie ekstraktu z liści koki uzupełnionego guaraną oraz wyciągiem z żeń-szenia. Posiada właściwości pobudzające, dzięki zawartej w guaranie kofeinie.

    139,00 zł

    WIĘCEJ