• Beefeater

    ,

    Beefeater to najwyższej jakości gin, obecnie jedyny produkowany w Londynie. Jego pilnie strzeżona receptura nie zmieniła się od samego powstania tej marki czyli od roku 1820. Sekret smaku ginu Beefeater tkwi w odpowiedniej kompozycji jałowca, kolendry, skórek cytrusów i dzięgla.

    69,00 zł

    WIĘCEJ
  • Bombay Sapphire

    ,

    Gin Bombay Sapphire to prawdziwie wyjątkowy gatunek, który znajdziemy w wielu stylowych barach na całym świecie. Bombay Sapphire odznacza się szczególnie subtelnym, gładkim smakiem. Dobór dziesięciu składników roślinnych sprawia, że przyjemność picia go długo pozostaje w pamięci.

    95,00 zł

    WIĘCEJ
  • Captain Morgan Black

    ,

    Historia rumu Captain Morgan rozpoczęła się ponad trzysta lat temu. Kapitan Morgan zasłynął najpierw jako korsarz, potem gubernator Jamajki i wreszcie producent wyśmienitego rumu, który nazwał swoim imieniem. Wyjątkowość jego rumu przetrwała dzięki recepturze niezmiennej od XVII wieku. Oryginalny czarny rum wyróżnia się unikalną głębią i intensywnością smaku. Bogaty aromat, mocny zapach korzeni, dębu oraz posmak wanilii.

    72,00 zł

    WIĘCEJ
  • Captain Morgan Spiced Gold

    ,

    Captain Morgan został nazwany na cześć historycznej postaci, której sława rozniosła się wśród karaibskich wysp w drugiej połowie XVII wieku. Henry Morgan urodził się w bogatej angielskiej rodzinie, lecz pewnego dnia postanowił uciec od codziennej monotonii i stał się piratem w służbie Jego Królewskiej Mości. Uhonorowany tytułem szlacheckim za bohaterstwo i odwagę w 1680 roku, jako Sir Henry Morgan został gubernatorem Jamajki. Ponad wszystko na świecie Kapitan Morgan kochał przygody, wesołe towarzystwo, piękne kobiety i… karaibski rum! Captain Morgan Spiced Gold od lat produkowany jest na Karaibach według tej samej, tradycyjnej receptury. To unikalna mieszanka karaibskich rumów o aromacie przypraw i owoców. Leżakowanie w dębowych beczkach po burbonie zapewnia mu pełnię delikatnego smaku i nadaje niepowtarzalną, złocistą barwę.

    65,00 zł

    WIĘCEJ
  • Dictador 12 Years Solera System

    ,

    Rum Dictador to połączenie tradycji kolumbijskich gorzelni, europejskiego stylu i japońskich technologii butelkowania.
    Intensywny bursztynowy kolor z czerwonawym odcieniem. Pełny aromat z nutami karmelu, miodu, nasion i świeżo palonej kawy, delikatnie zaznaczona beczka. W smaku okrągły i miękki, z lekko wyczuwalną nutą kakao.

    Wytwarzany z najbardziej klasycznego surowca – melasy z trzciny cukrowej. Po destylacji Dictador 12 leżakuje w dębowych beczkach (metoda solera) przez minimum 12 lat, a następnie jest butelkowany z zachowaniem ścisłych procedur kontroli jakości.

    172,00 zł

    WIĘCEJ
  • Dictador 20 Years Solera System

    ,

    Rum Dictador to połączenie tradycji kolumbijskich gorzelni, europejskiego stylu i japońskich technologii butelkowania.

    Kolor intensywny, ciemnobursztynowy, z odcieniami czerwieni i brązu. Wyczuwalne aromaty karmelu, wanilii, suchych nasion, kawy i dębu. W ustach wzbogacone o kakao i podgrzany miód. O złożonym smaku i wyjątkowej strukturze.

    Wytwarzany jest z najbardziej klasycznego surowca – melasy z trzciny cukrowej. Po destylacji Dictador 20 leżakuje w dębowych beczkach (metoda solera) przez minimum 20 lat, a następnie jest butelkowany z zachowaniem ścisłych procedur kontroli jakości.

    254,00 zł

    WIĘCEJ
  • Dictador XO Perpetual Solera System

    ,

    Dictador XO Perpetual produkowany jest z syropu z trzciny cukrowej w starych, miedzianych alembikach. Dojrzewa w starannie wyselekcjonowanych beczkach dębowych przy zastosowaniu sekretnej metody starzenia. Skomponowany jest wyjątkowych destylatów z poszczególnych roczników. Ma szlachetny, mahoniowy kolor, z ciemnozłotymi refleksami. Bukiet pełen jest aromatów palonego miodu, kawy z Kolumbii, royal toffi i ciemnej czekolady. W smaku wyczuwalna słodycz kolumbijskiej kawy i ciemna czekolady. Niezwykłe długa, dębowa końcówka.

    405,00 zł

    WIĘCEJ
  • Don Papa Baroko

    ,

    Don Papa Baroko charakteryzuje się mocnym bukietem, wypełnionym aromatami cytrusowymi, dębu oraz wanilii. Na podniebieniu przyjemnie kremowe, z bogatymi nutami miodu, waniliowych niuansów oraz kandyzowanych owoców. Finisz długotrwały z pikantnymi akcentami dębu.

    WIĘCEJ
  • Emperor Deep Blue Palo Cortado

    ,

    Emperor Deep Blue Palo Cortado Finish to wyjątkowy eksperyment mauretańskiej marki. Ta wyspa ma szczęście, że jest w stanie produkować zarówno rum z czystego soku z trzciny cukrowej, jak i rum z melasy. Emperor wykorzystał to, aby zaoferować nam tę mieszankę 40% czystego rumu z soku (w wieku 12 lat) i 60% rumu z melasy (w wieku od 5 do 7 lat). Rumy zostały zmiksowane, a następnie umieszczone w starych beczkach po sherry Palo Cortado na kolejne 8 miesięcy.

    Ale doświadczenie na tym się nie kończy, ponieważ raz zabutelkowany, skorzystał z ostatecznego starzenia, pod wodą! Pogrążony w ciemności przez 10 miesięcy u wybrzeży Bretanii, spoczywał w piwnicy położonej 60 metrów pod powierzchnią. W temperaturze od 11 do 13°C, bez tlenu, przy ciśnieniu 6 barów, butelki ewoluowały w osobliwy sposób.

    WIĘCEJ
  • Emperor Deep Blue Pape Clément Finish

    ,

    Emperor Deep Blue Pape Clément Finish to mauretański rum, który odzwierciedla wielorakie know-how tej wyspy. Rzeczywiście, składa się zarówno z czystych rumów z soku z trzciny cukrowej, jak i rumów z melasy. Ich proporcje wynoszą odpowiednio 40% i 60%, a przed zmieszaniem dojrzewają od 5 do 12 lat. Następnie rum był umieszczany przez kolejne 7 miesięcy w beczkach Pessac-Léognan Grand Cru Classé z Château Pape Clément.

    Ale doświadczenie na tym się nie kończy, ponieważ raz zabutelkowany, skorzystał z ostatecznego starzenia, pod wodą! Pogrążony w ciemności przez 10 miesięcy u wybrzeży Bretanii, spoczywał w piwnicy położonej 60 metrów pod powierzchnią. W temperaturze od 11 do 13°C, bez tlenu, przy ciśnieniu 6 barów, butelki ewoluowały w osobliwy sposób.

    WIĘCEJ
  • Havana Club Anejo 3 Anos

    ,

    Havana Club Anejo 3 anos to najbardziej prestiżowy spośród wszystkich białych rumów, ten niezrównanej klasy trunek jest doskonałym składnikiem wszystkich drinków. Specjalnie przygotowana mieszanka rumów dojrzewa w dębowych beczkach. W procesie produkcji wybiera się beczki z najlepszymi rumami i miesza razem ich zawartość, następnie pozwala, aby trunki spokojnie leżakowały, a po przefiltrowaniu stworzyły najlepszy gatunkowo 3-letni kubański rum. Przyjemny słomkowy kolor. Rum jest jasny, klarowny i gęstawy, ujawnia cechy, które zyskuje dzięki trzy letniemu procesowi starzenia. Intensywny zapach z akcentami wanilii, karmelizowanej gruszki, banana i palonego dębu. Bardzo przyjemny smak z nutą wanilii i czekolady. Nieco bardziej wytrawny niż Anejo Blanco, jest idealnym składnikiem prawdziwych kubańskich drinków: Mojito, Cuba Libre oraz Daiquri.

    69,00 zł

    WIĘCEJ
  • Havana Club Anejo 7 Anos

    ,

    Rum Havana Club Anejo 7 anos to uosobienie kubańskiego rumu. To legenda, która wzmocniła pozycję Kuby, jako miejsca gdzie rodzą się najlepsze rumy. Pośród wszystkich rodzajów Havana Club – ten 7-letni ucieleśnia charakterystyczne zapachy, bogactwo oraz know-how z których wytwórnia jest znana. Niepodważalna jakość, jaka została osiągnięta to ukłon w kierunku tradycyjnego, kubańskiego procesu i wiedzy o tworzeniu rumu. Naturalny proces starzenia rumu w beczkach z białego dębu nadaje rumowi mocny zapach. Prezentowany tu trunek został nagrodzony złotym medalem w Chicago w 1997 roku. Trunek ma bardzo ładny, mahoniowy kolor. Jego bukiet zapachowy jest subtelny z wyczuwalną nutą kakao, wanilii, cedru, słodkiego tytoniu oraz owoców tropikalnych. Havana 7-letnia to stylowy i bogaty rum. Łagodny początek kieruje ku zbalansowanemu smaku pozostawiającemu na podniebieniu nutę kakao, wanilii, trzciny cukrowej, kasztanowca oraz owoców tropikalnych. Można pić ten rum na czysto, jednakże aromat może zostać wydobyty dzięki dodaniu kostek lodu lub poprzez pozostawienie w szklance (by rum pooddychał trochę). Alternatywnie rum ten może zostać dodany jako składnik wyśmienitego Cuba Libre lub innych drinków premium.

    99,00 zł

    WIĘCEJ
  • Matusalem Gran Reserva 15 yo

    ,

    15-letni rum leżakujący w beczkach z dębów francuskich. Starzony metodą „Solera”, wielokrotnie nagradzany i wyróżniany podczas międzynarodowych konkursów. Założycielem destylarni w Santiago de Cuba w 1872 r. był hiszpański emigrant, który połączył sekretną rodzinną  recepturę produkcji rumu z metodą selekcjonowania i leżakowania alkoholi- „solera”, otrzymując światowej klasy trunek. Znany ze swojej gładkości, głębi i smaku Ron Matusalem został nagrodzony na międzynarodowych konkursach m.in. w 1881, 1904 i 1911 r. W 1960r. po Kubańskiej Rewolucji potomkowie  założyciela zmuszeni zostali do opuszczenia Kuby. Obecnie Ron Matusalem produkowany jest na Dominikanie, gdzie gleba, klimat i jakość trzciny cukrowej połączone z rodzinną recepturą umożliwiły stworzenie rumu świetnie nawiązującego do „złotych” lat Kuby.

    165,00 zł

    WIĘCEJ
  • Pink 47

    ,

    Pink 47 jest dostępny w butelce w kształcie diamentu inspirowany przez „Legendary Pink Khavaraya „. Produkt czterokrotnie destylowany, mający 47% jest idealny do picia z tonikiem oraz jako składnik wielu koktajli. Pink 47 zawiera 12 botanicznych ziół, w celu zapewnienia najwyższej jakości i smaku.

    115,00 zł

    WIĘCEJ
  • Ron Zacapa Centenario

    ,

    Historia rumu Ron Zacapa sięga 1976 roku, kiedy to po raz pierwszy został zabutelkowany w stulecie istnienia miasta od którego wziął swoją nazwę. Poprzez wszystkie lata produkcji zyskiwał on coraz szerszą grupę odbiorców na całym świecie. Trunek produkowany jest z soku trzciny cukrowej, która zbierana jest podczas czasu trwania pory suchej od listopada do kwietnia. Proces starzenia trunku odbywa się w mieście Quetzaltenang na wysokości 2300m, gdzie przechodzi on spowolniony proces dojrzewania trwający 23 lata. Dojrzewanie odbywa się początkowo w beczkach wykonanych z białego, amerykańskiego dębu, w którym wcześniej leżakowała whisky, a także beczkach opalanych, beczkach po sherry oraz po winie z winnicy Pedro Ximeneza z Hiszpanii. Butelkowanie odbywa się w stolicy Gwatemalii, mieście Mixco.  Sam rum posiada ciemno-bursztynową barwę. W aromacie wyróżniają się nuty karmelu i wanilii połączone z suszonymi owocami, bananami, dębem, ananasem i drewnem. W tle wyczuć dają się nieco subtelniejsze aromaty cukru, śliwki oraz kakao. Smak rumu niesamowicie bogaty łączący w sobie akcenty gałki muszkatołowej, cynamonu, wanilii, kawy, migdałów, śliwki, imbiru oraz dymu i skóry. Zakończenie pozostawia przyjemny karmelowy posmak.

    235,00 zł

    WIĘCEJ
  • Saint Urban Spiced

    ,

    Rum z dodatkiem cynamonu i skórek pomarańczy.

    115,00 zł

    WIĘCEJ