Emperor Deep Blue Palo Cortado
Alkohole pozostałe, Gin / Rum
Emperor Deep Blue Palo Cortado Finish to wyjątkowy eksperyment mauretańskiej marki. Ta wyspa ma szczęście, że jest w stanie produkować zarówno rum z czystego soku z trzciny cukrowej, jak i rum z melasy. Emperor wykorzystał to, aby zaoferować nam tę mieszankę 40% czystego rumu z soku (w wieku 12 lat) i 60% rumu z melasy (w wieku od 5 do 7 lat). Rumy zostały zmiksowane, a następnie umieszczone w starych beczkach po sherry Palo Cortado na kolejne 8 miesięcy.
Ale doświadczenie na tym się nie kończy, ponieważ raz zabutelkowany, skorzystał z ostatecznego starzenia, pod wodą! Pogrążony w ciemności przez 10 miesięcy u wybrzeży Bretanii, spoczywał w piwnicy położonej 60 metrów pod powierzchnią. W temperaturze od 11 do 13°C, bez tlenu, przy ciśnieniu 6 barów, butelki ewoluowały w osobliwy sposób.
WIĘCEJ