• Grey Goose

    ,

    Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie,jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

    125,00 zł

    WIĘCEJ
  • Havana Club Anejo 3 Anos

    ,

    Havana Club Anejo 3 anos to najbardziej prestiżowy spośród wszystkich białych rumów, ten niezrównanej klasy trunek jest doskonałym składnikiem wszystkich drinków. Specjalnie przygotowana mieszanka rumów dojrzewa w dębowych beczkach. W procesie produkcji wybiera się beczki z najlepszymi rumami i miesza razem ich zawartość, następnie pozwala, aby trunki spokojnie leżakowały, a po przefiltrowaniu stworzyły najlepszy gatunkowo 3-letni kubański rum. Przyjemny słomkowy kolor. Rum jest jasny, klarowny i gęstawy, ujawnia cechy, które zyskuje dzięki trzy letniemu procesowi starzenia. Intensywny zapach z akcentami wanilii, karmelizowanej gruszki, banana i palonego dębu. Bardzo przyjemny smak z nutą wanilii i czekolady. Nieco bardziej wytrawny niż Anejo Blanco, jest idealnym składnikiem prawdziwych kubańskich drinków: Mojito, Cuba Libre oraz Daiquri.

    69,00 zł

    WIĘCEJ
  • Havana Club Anejo 7 Anos

    ,

    Rum Havana Club Anejo 7 anos to uosobienie kubańskiego rumu. To legenda, która wzmocniła pozycję Kuby, jako miejsca gdzie rodzą się najlepsze rumy. Pośród wszystkich rodzajów Havana Club – ten 7-letni ucieleśnia charakterystyczne zapachy, bogactwo oraz know-how z których wytwórnia jest znana. Niepodważalna jakość, jaka została osiągnięta to ukłon w kierunku tradycyjnego, kubańskiego procesu i wiedzy o tworzeniu rumu. Naturalny proces starzenia rumu w beczkach z białego dębu nadaje rumowi mocny zapach. Prezentowany tu trunek został nagrodzony złotym medalem w Chicago w 1997 roku. Trunek ma bardzo ładny, mahoniowy kolor. Jego bukiet zapachowy jest subtelny z wyczuwalną nutą kakao, wanilii, cedru, słodkiego tytoniu oraz owoców tropikalnych. Havana 7-letnia to stylowy i bogaty rum. Łagodny początek kieruje ku zbalansowanemu smaku pozostawiającemu na podniebieniu nutę kakao, wanilii, trzciny cukrowej, kasztanowca oraz owoców tropikalnych. Można pić ten rum na czysto, jednakże aromat może zostać wydobyty dzięki dodaniu kostek lodu lub poprzez pozostawienie w szklance (by rum pooddychał trochę). Alternatywnie rum ten może zostać dodany jako składnik wyśmienitego Cuba Libre lub innych drinków premium.

    99,00 zł

    WIĘCEJ
  • Hennessy Fine de Cognac

    ,

    Jeden z najbardziej współczesnych trunków na rynku wykwintnych koniaków. W 2008r. marka Hennessy zaprosiła do współpracy francuskiego projektanta sztuki szklarskiej Thomasa Bastide, który specjalnie dla niej zaprojektował ekskluzywny stoper do limitowanej edycji Fine de Cognac. Inspirowany wyglądem flakonika perfum, pięknie zdobiny bursztynem i połyskującymi ornamentami nadaje klasycznej butelce wyglądu eleganckiej karafki. Hennessy Fine de Cognac to kompozycja ponad 60 różnych eaux-de-vie o charakterze owocowym i kwiatowym. Destylaty leżakują od 4 do 10 lat, czemu koniak zawdzięcza czysty, bursztynowy kolor oraz aromat świeżych owoców cytrusowych przechodzący w smak grillowanych migdałów z nutami korzennymi. Fine de Cognac doskonale sprawdza się serwowany w formie czystej oraz jako long-drink, ze Sprite’em lub tonikiem.

    175,00 zł

    WIĘCEJ
  • Hennessy Paradis Imperial

    Inspirowany unikatowym koniakiem zamówionym w 1811 roku przez Marię Fiodorownę dla jej syna, cara Aleksandra I. Wyjątkowy koniak, będący finezyjną kompozycją eaux-de-vie dojrzewających co najmniej 30 lat. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza aromatom jaśminu i pomarańczy, akcentom lekko dymnym oraz pełnym nutom kwiatowym.

     

    WIĘCEJ
  • Hennessy V.S

    ,

    Hennessy to marka nr 1 na świecie w kategorii koniaków, jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek na świecie, symbol energii i nowoczesności, wykwintne połączenie siły i elegancji. Hennessy VS to kompozycja 40 różnych destylatów, z których każdy leżakował minimum 2,5 roku. Charakteryzuje się wyraźnym orzeźwiajacym smakiem, z delikatnym aromatem drewna przechodzącego w aromat orzecha laskowego. Na finiszu wyczuwalna jest nutka wanilii, powstała dzięki dojrzewaniu w nowych beczkach dębowych. Hennessy jest wytwarzany z winogron rosnących tylko w ściśle określonym rejonie Charante, w południowo zachodniej Francji, w okolicach miasta Cognac. Powstaje w wyniku niezmiennego od XVI wieku procesu podwójnej destylacji wina, kontrolowanego przez jedną rodzinę, która do siedmiu pokoleń jest związana z Hennessy. Po długim dojrzewaniu od 2,5 roku do nawet 8 lat powstaje doskonały kupaż oznaczony VS czyli Very Special. Z dziewięciu litrów wina otrzymuje się jeden litr destylatu zwanego eau-de-vie.

    135,00 zł

    WIĘCEJ
  • Hennessy X.O

    ,

    Niepowtarzalny koniak złożony z bez mała stu destylatów o maturacji sięgającej 30 lat. Charakterystyczną cechą jest eleganckie połączenie zdecydowanej nuty wanilii i dębowej kory, złagodzone aromatem cynamonu, czarnego pieprzu i dojrzałych owoców. Hennessy XO to kreacja intuicji Maurice’a Hennessy, który przeczuwał, że nowoczesność i unikatowość mogą stworzyć finezyjną kompozycję. Znakomicie smakuje serwowany na kruszonym lodzie, uwalniającym pełnię magii jego bukietu.

    720,00 zł

    WIĘCEJ
  • Jack Daniel’s Honey

    ,

    Jack Daniel’s Tennessee Honey to połączenie legendarnej Jack Daniel’s Tennessee Whiskey oraz likieru miodowego. Po ogromnym sukcesie jaki produkt odniósł w Stanach Zjednoczonych, Polska wprowadziła miodowego Jack’a do sprzedaży jako jeden z pierwszych krajów po USA. Produkt zachowuje klasyczny kształt kwadratowej butelki Old No. 7 i nawiązuje do stylistyki etykiety JD. Jack Daniel’s Honey przeznaczony jest głównie do picia w mocno zmrożonych shotach lub do delektowania się nim na lodzie, ale sprawdza sie również jako składnik drinków i koktajli. Jest idealny na rozpoczęcie wieczoru lub pełne energii spotkania z przyjaciółmi. Aromat Jack Daniel’s Tennessee Honey cechuje bogata nuta naturalnego miodu, a smak to połączenie klasycznego Jacka z wyraźnym dodatkiem miodu oraz delikatnymi akcentami czekolady oraz pralin. Można wyczuć wyjątkowo gładki, charakterystyczny dla Jack Daniel’s Tennessee Whiskey finish, z dębowo-korzennym posmakiem i wyraźną miodową słodyczą.

    89,00 zł

    WIĘCEJ
  • Jim Beam Honey

    ,

    Jim Beam Honey to jedyna w swoim rodzaju wersja bourbonu łączącego w sobie smak doskonałej whiskey i słodyczy miodu. „Honey” stworzony został na bazie tradycyjnego 4- letniego Jim Beam leżakującego w wyselekcjonowanych dębowych beczkach. Typowy smak dobrze już znanego bourbonu z nutami wanilii został wzbogacony o naturalne i delikatne elementy świeżego miodu. W konsekwencji powstał wyjątkowy, intensywny ale jednocześnie znakomicie wyważony trunek o długotrwałym i miękkim finiszu.

    59,00 zł

    WIĘCEJ
  • Jim Beam Red Stag

    ,

    Jim Beam, szukając pomysłów na dotarcie do jak najbardziej różnorodnego grona konsumentów, dla ludzi kreatywnych, niebojących się nowości, wypuścił nową serię alkoholi, nazwaną Red Stag, czyli Czerwony Jeleń. Są to 4-letnie, „białe” bourbony Jim Beam, zmieszane z naturalnymi aromatami. Unikając krzykliwych kolorów i „oranżadowych” smaków, zaoferowano konsumentom 3 ciekawe mieszanki: Honey&Tea, Spiced, oraz Black Cherry. Red Stag Black Cherry, to połączenie charakterystycznego kukurydziano – beczkowego smaku, z aromatem ciemnej wiśni. Posmak dojrzałego owocu nada nowy wymiar ulubionym koktajlom opartym na bourbonie, nie wspominając już o możliwościach czekających na lubiących eksperymentować z shakerem w ręku.

    70,00 zł

    WIĘCEJ
  • Kahlua

    ,

    Pochodząca z Veracruz w Meksyku, Kahlua stała się liderem sprzedaży likierów kawowych na świecie. Opiera się na dwóch regionalnych składnikach, trzcinie cukrowej i kawie Arabica, dzięki czemu jej smak jest bogaty, wyrazisty i tętniący życiem – jak region z którego pochodzi. Jego unikalny smak doskonale komponuje się w drinkach, można go pić z mlekiem, wódką, a także wieloma innymi dodatkami. Jest idealnym składnikiem do znanych drinków – czarnego i białego rosjanina (Black Russian, White Russian).

    83,00 zł

    WIĘCEJ
  • Malibu

    Malibu to biały karaibski rum z dodatkiem ekstraktów kokosowych. Jego ojczyzną jest wyspa Barbados. Na rynku pojawił się w 1981 roku. Obecnie jest sprzedawany w 150 krajach i znajduje się wśród 70 najpopularniejszych alkoholi świata. Delikatny kokosowy smak Malibu zawiera w sobie nutę migdałów i kawy mokka. Najczęściej pije się go z mlekiem, sokiem pomarańczowym lub colą. Doskonale pasuje do koktajli. Świetnie łączy się zarówno z wódkami słodkimi, jak i wytrawnymi. Znakomicie smakuje z sokami owocowymi.

    65,00 zł

    WIĘCEJ
  • Martell VS

    ,

    Koniak Martell VS jest kompozycją dojrzałych eaux-de-vie, które leżakują w dębowych beczkach od 5 do 7 lat. Od 1715 roku Martell jest arcydziełem cierpliwości, pasji i doskonałości. Wszystkie bez wyjątku koniaki Martella są zestawami destylatów z najlepszych crus o zastrzeżonych nazwach.

    135,00 zł

    WIĘCEJ
  • Martell VSOP

    ,

    Stworzony w 1874 roku koniak Martell VSOP Medaillon nosi wizerunek Ludwika XIV, upamiętniający rok 1715 – ostatnie dwanaście miesięcy panowania Króla Słońce i zarazem pierwszy rok istnienia firmy Martell. Koniak Martell VSOP jest kompozycją dojrzałych eaux-de-vie pochodzących z czterech najlepszych obszarów upraw regionu Cognac. Te destylaty leżakowały w dębowych beczkach od 10 do 12 lat.

    159,00 zł

    WIĘCEJ
  • Martell XO

    ,

    Unikalność koniaków Martell polega na tym, że do produkcji koniaku używane są winogrona pochodzące z 4 najlepszych regionów: Borderies, Grande Champagne, Petite Champagne i Fins Bois, które należa do rodzinnych winnic Martell. W procesie produkcji stosowany jest unikalny, chroniony patentem proces destylacji oparty na specjalnym systemie palników i mniejszych kotłów destylacyjnych, pozwalający uzyskiwać delikatniejsze i czystsze eaux-de-vie dające bogactwo, złożoność oraz harmonię smaku. Tajemnica koniaku Martell polega na umiejętnym poddawaniu go powolnemu procesowi dojrzewania w ręcznie wytwarzanych, dębowych beczkach. Drewno do ich produkcji pochodzi ze znanych z doskonałej i aromatycznej dębiny lasów Troncais. W rezultacie powstaje koniak, który charakteryzuje się łagodnością, gładkim, pełnym i wyważonym smakiem. Koniak dojrzewa w dwóch piwnicach zwanych Purgatoire i Paradis, w których Martell przechowuje swoje najdoskonalsze eaux-de-vie. Martell XO jest kompozycją eaux-de-vie, które dojrzewały między 40 a 45 lat. Zdobiona karafka sprawia, że Martell XO jest prestiżowym podarunkiem.

    620,00 zł

    WIĘCEJ
  • Matusalem Gran Reserva 15 yo

    ,

    15-letni rum leżakujący w beczkach z dębów francuskich. Starzony metodą „Solera”, wielokrotnie nagradzany i wyróżniany podczas międzynarodowych konkursów. Założycielem destylarni w Santiago de Cuba w 1872 r. był hiszpański emigrant, który połączył sekretną rodzinną  recepturę produkcji rumu z metodą selekcjonowania i leżakowania alkoholi- „solera”, otrzymując światowej klasy trunek. Znany ze swojej gładkości, głębi i smaku Ron Matusalem został nagrodzony na międzynarodowych konkursach m.in. w 1881, 1904 i 1911 r. W 1960r. po Kubańskiej Rewolucji potomkowie  założyciela zmuszeni zostali do opuszczenia Kuby. Obecnie Ron Matusalem produkowany jest na Dominikanie, gdzie gleba, klimat i jakość trzciny cukrowej połączone z rodzinną recepturą umożliwiły stworzenie rumu świetnie nawiązującego do „złotych” lat Kuby.

    165,00 zł

    WIĘCEJ